Liliomkert Éléskamra Szövetkezet

hogy a termelői élelem ne csak ritka ínyencség legyen

csatlakozomtámogatom

Megrendelésen alapuló mezőgazdasági termelés

Szövetkezetünk célja egy olyan rendszer felépítése, amel termelőnek biztonságot, biztos és tervezhető jövedelmet jelent, a fogyasztónak pedig megbízható élelemellátást.

 

Fő célunk a termelői áru eljuttatása a vásárlókhoz: a termelők értékesítési lehetőségeinek bővítése, központosítása; avagy eladó teret kínál a termelői árunak. A termelők által előállított nyers ill. feldolgozott alapanyagokat felár nélkül értékesíti. Vásárlóknak (éttermek, közkonyhák, falusi vendégasztalok) és magán fogyasztóknak friss, egészséges alapanyagot és megbízható, precíz, pontos kiszolgálást kínál.

töltsük együtt az éléskamrát!

Töltsük meg együtt az éléskamrát!

Így dolgozunk:

Lenne kedved beszállni?

Termelőként

Már termelsz és felvásárló piacot keresel? Tudni szeretnéd jövőre miből és mennyit lenne érdemes vetned? Neki látnál de nem tudod hogyan? Tanácsokat, információkat cserélnél kollégáiddal vagy segítségre van szükséged?

Vásárlóként

Vendéglátóhelyet, közkonyhát üzemeltetsz? Fontosnak érzed a „vidék izét”? Individualizálnád ételeid? Fenntartható környezetet keresel konyhád köré? Erősíteni akarod a vidék népességmegtartó erejét?

Fogyasztóként

Jobban esik a termelői- és/vagy bioélelmiszer? Egészségesen táplálkoznál de nem vagy biztos benne mit jelent a minőségi alapanyag? Érzed a környezetterhelés súlyát? Segítenél a termelők egyre erőteljesebb önállósodásában?

Szervezőként

Értesz az élelmiszerhez? Szívesen foglalkoznál a háttérmunkákkal? Nem ijeszt el az adminisztráció, kommunikáció vagy a szervezés és logisztika?

Gyere beszélgessünk és termeljünk közösen.
Gyere beszélgessünk és rendeljünk közösen.
Gyere beszélgessünk, hogy teremtsünk derűs jövőt közösen.
Gyere beszélgessünk és szervezzünk közösen.

Mit kell tenned, hogy szövetkezeti tag legyél?

A rendszer felállításához, elindításához a számolt költségvetés szerint 10.000.000 Ft-ot kell összegyűjteni. Mivel szövetkezetről beszélünk, ez az összeg részvényekből tevődik össze aminek ára 10.000 Ft/db (természetesen többet is lehet vásárolhatsz). Taggá válás érdekében –ide kattintva– írásbeli kérvényt kell benyújtani az alapszabály értelmében.

A részjegyek arányában évente jutalékot oszt a szövetkezet, ám az első években a rendszer felállítása a cél, nem pedig a haszontermelés.

A tagok haszna a rendszer működéséből adódik a vázoltak szerint.

Segítsd a munkánkat, hogy minél szélesebb körű információnk legyen arról, hogy:

• kinek mire van szüksége

• ki mit tud termelni

•  hol van mozgósítható tartalék, ember, aki gazdálkodna, föld,       amit művelésbe lehet vonni.

Töltsük együtt az éléskamrát!

Termelünk – hogy legyen elegendő egészséges élelem mindenkinek, akinek szüksége van rá! Egyénnek, közösségnek, a vendéglátásnak.

Szervezünk – hogy a vidék visszanyerje elveszett méltóságát. A magyar táj és az ember sokkal többre képes, mint amennyit ma kihozunk belőle. Jó szervezéssel kiaknázhatjuk szerteágazó lehetőségeinket.

Együtt derűs jövőt teremtünk – a társadalom egészségének alapja az egyén egészsége.

Mire van szükség a működéshez?:

Egy rendszer, amit létre szeretnénk hozni társadalmi együttműködés a hatékony termelés érdekében, a vidéki lét vonzóvá tétele érdekében.

A rendszer hatékony működéséhez sok-sok ember részvétele szükséges.

Irdoda

ahol szervezünk

Rendszer

internetes felület, amelyen a termelés nyomonkövethető, ahol a kommunikáció zajlik,

Tőke és sok sok aktív tag

tőke, amiből finanszírozunk.

A kezdetek

Liliomkert Termelői Piac

A Liliomkertben Káptalantóti községben a Balaton-felvidéken 2007 július 15-én nyílt az első termelői piac, amely egész évben, minden vasárnap délelőtt azóta is várja a látogatókat. A történetünk azonban új fejezethez érkezett, szövetkezetet alapítottunk.

Termelői élelem!

A kamra/kamrák körül tematikus bemutatók lesznek rendszeresen, amelyek arra hivatottak, hogy népszerűsítsék a termelői élelmet, bemutassák annak sokoldalúságát.

Itt találkozhatsz velünk és termelőink késztermékeivel

Kamra

Ahol a termékek megtekinthetők és megvásárolhatók.

Az első kamra a Tapolca-Diszelben lévő Vörös Lóhoz címzett Kávéházban van. A kávéház konyhája a Liliomkert piac termelőinek portékáit használja, kínálja. Emellett több kamrát is tervezünk létrehozni, lehetőleg mindig vendéglátó egységgel együtt.

Termelői élelem!

A kamra/kamrák körül tematikus bemutatók lesznek rendszeresen, amelyek arra hivatottak, hogy népszerűsítsék a termelői élelmet, bemutassák annak sokoldalúságát.

Csatlakozz a közösséghez

Támogasd a céljainkat vagy legyél aktív szövetkezeti tag
CsatoakozomTámogatom

Termelünk

hogy legyen elegendő egészséges élelem mindenkinek, akinek szüksége van rá. Egyénnek, közösségnek, a vendéglátásnak.

Szervezünk

hogy a vidék visszanyerje elveszett méltóságát. A magyar táj és az ember sokkal többre képes, mint amennyit ma kihozunk belőle. Jó szervezéssel kiaknázhatjuk szerteágazó lehetőségeinket.

Együtt derűs jövőt teremtünk

a társadalom egészségének alapja az egyén egészsége.