Termelőink

Tihanyi Gergely, Keszthely

„Ehhez a hivatáshoz nélkülözhetetlen a természet szeretete és tisztelete.” A számítógép mellől került a feketeberkenye-bokrok mellé Tihanyi Gergely, hisz pályafutását – mint egy igazi 21. századi fiatal –, informatikusként kezdte, és...

Tovább

Devémy Tamás & Horváth Anita, Káptalantóti

„Minőségi árut bármilyen területen felemelő eladni.” Amit egy fiatal, energikus, tettrekész pár kihozhat egy művelésre váró gyönyörű Balaton-felvidéki területből, azt Devémy Tamás és párja, Horváth Anita száz százalékosan kihozták. Tamás 2014-ben...

Tovább

Kreizinger Márta, Káptalantóti

„Számtalan betegséget meg lehet előzni gyógynövényekkel!” Kreizinger Márta egy alföldi kisvárosban, Orosházán született. Közel 25 éven át dolgozott a bankszektorban, de a természet gyermekkora óta közel állt hozzá, és már egészen...

Tovább

Kreiner Margit, Raposka

„A legtöbb erőt a vásárlóimtól érkező pozitív visszajelzések adják.” Kereskedelmi szakközépiskola, vállalkozói lét, pörgés, vezető beosztás – így zajlott Kreiner Margit élete, mígnem egy egészen más irányba fordult, az iroda zakatoló...

Tovább

Lang Zsuzsa – Zsusska, Veszprém

„Érdemes kézműves termékeket fogyasztani, hisz azokban tényleg valódi gyümölcs van.” Zsusska az a fiatal hölgy, aki helyett inkább a zseniális termékei beszélnek. Szerénységgel és alázattal készít olyan fantasztikus termékeket, amik egyszerűen...

Tovább

Mekler Családi Gazdaság, Bazsi – Ligetszépe Major

„A sajtkészítés művészete a baktériumokkal és a gombákkal való játékban rejlik.” Ha meg kellene jelölni, hol található a kecskemennyország, akkor kétség nem férne hozzá, hogy a Bazsi határában található Ligetszépe Majorra...

Tovább

Susanne Daucher, Pécsely

„Nálam mindig szól zene a házban: a borok zenélnek, amíg ecet születik belőlük!” Susanne Daucher szobrászként dolgozott Regensburg belvárosában egy óriási lakásban, mellette irodai munkával egészítette ki a keresetét. Egy idő...

Tovább

Gusztos Sándor, Hegyesd

„Mindent a természeti környezetből vegyünk magunkhoz!” Gusztos Sándor vízműgépészként dolgozott éveken át, de mellette mindig nagy érdeklődést mutatott a bio élelmiszerek iránt. Már 1998 óta a Magyar Biokultúra Szövetség tagja. Mindig...

Tovább

Mózerné Merics Éva, Cserszegtomaj

„Nálunk saját csizmája van a káposztának.” Éva szülei mindig mezőgazdasággal foglalkoztak, így a föld és a növények szeretete teljesen természetes volt számára. Amikor férjhez ment, anyósa vitte tovább életében ezt a...

Tovább

Kalla Roland, Sümegprága

„Az abban való hit ad erőt nap mint nap a munkához, hogy jó úton járunk, jót csinálunk.” Kalláék 1993-ban hozták létre családi gazdaságukat. Először borászkodással foglalkoztak. Később vásároltak még földeket, de...

Tovább

Szabó Balázs, Kővágóörs

„Csak jó kenyér kell, de az nélkülözhetetlen az emberi szervezetnek!” Háromgyermekes családapaként, valamikor a ’70-es évek közepén élte át Szabó Balázs, hogy a kenyerek minősége zuhanásszerűen romlani kezdett, szinte egyik évről...

Tovább

Bindics Attila

„A kert és a növényeim a mindenem” A növények iránti szeretetét Bindics Attila nagymamájától örökölte. Nem véletlen, hogy a balatonfüredi kertészeti szakközépiskolát választotta kiskamaszként. Bár voltak kitérőutak az életében – mentősként...

Tovább

Killer Pincészet – Caspar és Erika Killer

Killerék birtoka festői környezetben, a Szent György-hegy bazaltorgonái alatt terül el két hektáron. Ökogazdaságukban teljesen vegyszermentesen dolgoznak, a szőlőből isteni borokat készítenek. Pinot noir-ból van a legtöbb, de terem itt olaszrizling,...

Tovább

Volf Tibor, Bánd

„Ha nem egészséges élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe, hogyan várhatjuk, hogy mi magunk egészségesek legyünk?” Volf Tibor és felesége évekkel ezelőtt azért kezdett mezőgazdasággal foglalkozni, mert fontosnak tartották, hogy jó minőségű...

Tovább

Egyed Mátyás és családja

„Elégedettséget szeretnénk látni a vevőink arcán.” Egyed Matyi egy egészen különleges fiatalember. Agyvérzéssel született 1982-ben, és bár az orvosok nem túl fényes jövőt festettek, szülei nem adták fel. Így az első...

Tovább

Ódor Dezső és Bognár Edina

„Hiába van ünnep vagy hétvége, az állatot akkor is meg kell fejni, a tejet akkor is fel kell dolgozni.” Dezső és Edina 2006 óta juhtejből, 2016 óta tehéntejből is készít kiváló...

Tovább